Comandă

Categorie Plantație unică

Regiune Darjeeling

Tip Oolong Tea 

Tea Estate Giddapahar

Cunoaște-ți ceaiul

Acest Oolong provine din plantațiile tinere și înalte din Giddapahar. Ceaiul este parcă copt cu dulceață de cacao bogată în ciocolată, împreună cu note înalte de muscat. Un ceai care este foarte diferit de a doua recoltă tradițională pentru Darjeeling. Prima dată când gustați acest ceai sunteți asigurat să obține mai mult decât vă așteptați. Frunzele tinere au o dulceață proprie foarte asemănătoare cu piersicul sau lici-ul, iar după preparare, ceaiul primește un finisaj cu aromă de ciocolata și muscat.

Beneficii pentru sănătate

  • Ajută la pierderea în greutate

  • Reduce riscul de boli cardiovasculare

  • Eliberează corpul nostru de radicalii liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire

Frunza uscată

Frunze netede de un negru de cupru cu aromă fructată de ciocolată.

Infuzia

De culoarea cuprului cu o aromă proeminentă de muscat.

Băutura

Luminoasă ca un apus de soare roșu cu aromă dulce de muscat. Are un gust proaspăt, fructat și revigorant. Există câteva note dulci de lemn care își fac apariția ocazional. Reprezintă parcă un comutator de lumini care se întâmplă să se pornească și să se oprească la diverse straturi de aromă.

Pași de urmat

Apă filtrată: 180ml

Frunze de ceai: 1-2 TSP/2.5 Gram

Temperatura: 95-100 ℃/203 - 212 ℉

Timp: 4-5 min

De adăugat

Miere

Giddapahar

Situat pe un munte de 4864 de metri deasupra nivelului mării, Giddapahar se află la mică distanță cu mașina de Kurseong. Plantația este o mică proprietate de familie, cunoscută sub numele de "Eagles Cliff". Ceaiul din Giddapahar este foarte delicat datorită temperaturilor mai scăzute prezente aici și pentru că zona însăși este acoperită de ceață o bună parte a anului. Datorită temperaturii, ceaiul oferă un buchet bun, cu o aromă bogată și un miros floral delicat. Un ceai negru de la Darjeeling, aduce parcă primăvară, cu o cantitate potrivită de fermitate și astringență. Lichidul său curat are note de caise, citrice și flori. Acest ceai cu un conținut mediu de cafeina are un finisaj bine rotunjit, cu note lungi de fructe.

18.02.2018

415