Comandă

Pentru că vin căldurile, vrem să vă sugerăm cum să vă răcoriți sănătos și gustos. Ceaiul preparat la rece este cel mai potrivit în acest caz - iată cum funcționează!

„Așteptați și serviți un ceai”, acest proverb se potrivește perfect pentru ceaiul rece, pentru că durează un pic până când este gata...

 

Există 2 metode prin care puteți prepara Ice Tea, metoda clasică și metoda „la cald”.

Prin metoda clasică, infuzați ceaiul cum o faceți de obicei, îl puteți îndulci, după care puteți adăuga și gheață.

Metoda „la rece” este considerată mai sănătoasă, pentru că ceaiul este lăsat să se infuzeze în apă rece timp de câteva ore, astfel într-un tempou mai lent sunt trase din frunze cele mai bune componente. Iar aroma rămâne mai puternică, nefiind influențată de apa fierbinte.

Cum preparăm ceaiul rece prin metoda „la rece”?

Ceaiul preparat la rece este mai aromat și conține mai puțin cofeină, este mai puțin amar și  are polifenoli mai sănătoși. În plus, este destul de ușor să îl faceți: se daugă aproximativ 2 lingurițe de frunze de ceai la un litru de apă rece, într-o cană, ceainic sau într-o sticlă. Puneți amestecul în frigider și lăsați-l să se infuzeze timp de cel puțin două ore. La temperatura camerei este suficientă o infuzare de 30 minute. Mulți își lasă ceaiul timp de patru sau chiar zece ore în frigider ori peste noapte. Timpul este mai puțin important decât la infuzarea cu apă fierbinte deoarece procesul este mai delicat. Înainte de a servi ceaiul, turnați amestecul printr-un filtru de ceai pentru a pescui frunzele de ceai. Puteți bea ceaiul și adaugând cuburi de gheață. C’est tout!

Este important să alegeți frunze de o calitate bună . Nu aruncați pur și simplu un pliculeț de ceai în apă rece, rezultatul ar putea fi dezamăgitor.

Cold-Brew Tea to go: practic pentru al lua cu dvs

Dacă doriți să vă bucurați de ceaiul rece în mișcare sau să-l luați cu dvs la birou. Trebuie să ajustați cantitatea de ceai și apă la sticla din care îl veți servi. Agitați amestecul și ceaiul este gata după 15 minute. Spre deosebire de ceaiul rece conservat, pe care îl găsiți în magazine, cel preparat de dvs își păstrează substanțele benefice organismului și îl puteți îndulci după bunul plac.

Nu puneți ceaiul preparat la rece la soare pentru perioade lungi de timp și consumați-l timp de maxim 6 ore.

Care ceaiuri sunt potrivite?

Puteți să faceți ceai rece cu orice tip ceai: ceaiul negru este la fel de potrivit ca și verde, alb, oolong și diverse alte ceaiuri pe bază de plante. Cu toate acestea, despre ceaiurile pe bază de plante și fructe, ar trebui să vă întrebați dacă sunt potrivite pentru această tehnică, deoarece multe, spre deosebire de ceaiul obișnuit, nu trec printr-un proces de căldură în timpul procesării, deci ar putea avea bacterii. Dacă nu sunteți sigur de curățenia plantelor adăugate, spălați-le ușor cu apă fierbinte, înainte de a le infuza. În cazul unor ceaiuri din Camelia Sinensis, spălarea este la fel necesară, pe site-ul www.drinktea.md găsiți această mențiune la unele produse. Dacă folosiți ceaiul alb, să ctiți că preparat la rece acest ceai are o concentrație de antioxidanți mult mai înaltă.

Ceaiurile verzi dau o cantitate enormă de energie și promovează abilitatea de concentrare, au, de asemenea, un efect pozitiv asupra metabolismului și ajuta sportivii, precum și pe oricine vrea să piardă în greutate.

Oolong-urile sunt foarte bogate și darnice în culoare - aveți nevoie de foarte puțin pentru a obține un ceai rece aromat. La ceaiurile reci puteți adăuga și menta, ghimbir, mușețel, aceastea sunt doar câteva dintre ierburile ideale pentru un Ice Tea.

Experiența noastră:

2 lingurițe de Oolong din Giddapahar (Darjeeling, India) la jumătate de litru de apă, adăugați lamâie, miere și/sau ghimbir.

Feliile de lamâie scad nivelul de grăsimi din sânge și sunt excelent pentru slăbit, feliile de ghimbir proaspăt stimulează circulația sângelui și vă asigură cu energie pentru o zi întreagă.

03.05.2018

324