Comandă

Categoria: Ceai Pu-erh

„Capetele de ceai” sau Lao Cha Tou Pu-erh este un produs minunat obținut prin fermantația Shu Pu-erhului. Cum se obține Shu Pu-erhul?

Frunzele de ceai sau maocha sunt stivuite într-o grămadă mare, udate și acoperite cu o cârpă.
Frunzele viitorului Pu-erh se coc împreună. De la procesele de oxidare temperatura în interiorul frunzelor ajunge la 50 Grade. Acest morman de frunze este periodic întors cu furcile. Peste câteva zeci de zile Shu Pu-erul este gata, rămâne doar să fie presat în diferite forme. Înainde de a fi presat, el este sortat, în acest moment în materia primă se găsesc aceste „capete de ceai”, ele reprezintă Lao Cha Tou, frunzele care s-au lipit de la sine. Nu este clar cum ele se formează anume așa, probabil datorită diferenței de temperatură și sucului eliberat de frunze. Înainte, aceste conglomerări erau considerante un defect, acum însă ele sunt cele mai prețuite și sunt comercializate separat.

Beneficii pentru sănătate:                                  

  • scade colesterolul
  • scade presiunea din sânge 
  • crește rata metabolismului

Cum pregătim un ceai Pu-erh:

Pas 1: Într-un vas puneți 3-5 gr de ceai Pu-erh.

Pas 2: Turnați apă fiartă (250 ml), lasăți frunzele 10 secunde sub această apă, după care aruncați-o, astfel ca în vas să rămână doar frunzele înmuiate.
Pas 3: Umpleți ceainicul cu apă fierbinte și puneți capacul. După infuzarea de 10 secunde sau mai mult (în dependență de tăria dorită), ceaiul poate fi servit.
Pas 4: Puteți repeta această procedură de câteva ori, neschimbând frunzele de ceai, dar mărind de fiecare dată timpul de infuzare.  

05.06.2018

308